Introduction
AI improves and accelerates portrait retouching
()
1. Lightroom Portrait Retouching Accelerated with AI
Using the AI-powered Remove tool
()
Removing tattoos and logos with the AI-powered Remove tool
()
Remove tool workflow for portraits: Fashion, up close, and kids
()
The magic of generative AI for environmental portraits
()
Fixing shadows under the eyes with AI
()
The ultimate AI challenge: Fix your images quickly
()
The ultimate AI solution: Fix your images quickly
()
2. Lightroom's Powerful Portrait Retouching AI Presets
Using AI to blur the background
()
Remove unwanted objects and improve the sky with AI
()
The super power of Adaptive Portrait Presets for retouching
()
Customize the AI Adaptive Portrait Presets for the perfect look
()
Batch Processing with AI presets
()
Improve the hair, facial hair, and eyes with AI
()
Smoothing skin with the power of AI
()
Challenge: Improving a high-end studio portrait
()
Solution: Improving a high-end studio portrait
()
3. Lightroom Masking for Mastering the Look
Discover how to improve the look with masking
()
Refine and fine-tune your masks
()
Speed up your workflow with batch masks
()
Small masks for big impact
()
Studio lighting with masking
()
When one mask isn't enough
()
Improving a fine art portrait
()
Challenge: Improve three images with masking
()
Solution: Improve three images with masking
()
4. Picture Perfect with Photoshop AI
The most powerful AI-enabled retouching tool in Photoshop
()
Use the AI Remove tool to fix a portrait
()
Remove an unwanted person with AI
()
Impossible retouching made easy with the Remove tool
()
Achieve better AI results with better selections
()
Challenge: Improve four images with the power of Photoshop AI
()
Solution: Improve four images with the power of Photoshop AI
()
5. Using Photoshop AI to Improve the Surrounding Elements
Using Crop AI Generative Fill to fix and improve the composition
()
Improving a fine art portrait with AI
()
Crop and extend your image in unimaginable ways
()
Extend a studio portrait background with AI
()
Improving environmental portraits with AI
()
Using AI to generate better compositions
()
Creating an awesome portrait from start to finish
()
Challenge: Improve an environmental portrait
()
Solution: Improve an environmental portrait
()
6. Photoshop AI Magic
Elevate your results with the magic of Photoshop AI
()
Achieve the impossible with a few simple AI steps
()
Bring your artistic concepts to life with Photoshop AI
()
Change the backgrounds of your portraits in just a few steps
()
Challenge: Generate a new portrait background
()
Solution: Generate a new portrait background
()
7. Photoshop: Improving Skin
Fixing a celebrity portrait's broken nose
()
Smoothing skin with the power of Neural Filters
()
Access the Camera Raw AI Skin Smoothing inside Photoshop
()
Challenge: Portrait skin smoothing
()
Solution: Portrait skin smoothing
()
8. Photoshop: Improving Teeth
AI-powered teeth whitening
()
Expert teeth whitening with adjustment layers and masking
()
Whitening teeth in a group portrait
()
Fixing a specific tooth
()
Challenge: Fixing yellow and broken teeth
()
Solution: Fixing yellow and broken teeth
()
9. Photoshop: Sculpt and Shape
Everything you need to know about Liquify
()
The ultimate combination of sculpting with AI and Liquify
()
Fixing multiple portraits with AI and Liquify
()
Advanced start to finish retouch
()
Challenge: Fixing shape with AI and Liquify
()
Solution: Fixing shape with AI and Liquify
()
Ex_Files_Photoshop_Lightroom_Portrait_Retouching_AI.zip
(479.6 MB)